iulie, 2018

sâm07iul(iul 7)10:00 amdum08(iul 8)6:00 pmHIRUDOTERAPIA aplicata holistic10:00 am - 6:00 pm (8) București Organizator: Ruxandra Alexandrescu Curs:Specializări ANATECORLector:prof. Irina Paller

Mai multe

Detalii Curs

hiridot 6

Din cuprins:
1. Istorie si origini
2.Morfologia externa a lipitorii ( Hirudo medicinalis)
3.Organizarea interna a lipitorii si caracteristici fiziologice ale organelor digestive…
4. Principalele utilizari ale Hirudoterapiei– medicament asupra organismului.
5.Hirudoterapia pe meridiane si puncte de presopunctura.
6. Mecanismul autovindecarii.
7. Beneficiile terapiei cu lipitori medicinale.
8. Precautii
9. Contraindicatii si mentiuni speciale.
10. Ferme autorizate in cresterea lipitorilor.

Lipitorile se folosesc în tratamentul diferitelor patologii de mii de ani.

În Orient lipitorile sunt percepute ca paznicii izvoarelor vietii si nemuririi. Lipitorile sunt considerate adevarate “seringi” vii, de unica folosinta.

Atasarea lipitorilor se face sub supravegherea specialistului în hirudoterapie, iar pacientul trebuie sa manânce si sa bea apa sau ceai si înainte si în timpul tratamentului, dar si dupa încheierea sedintei.

Lipitorile se aplica în puncte foarte bine determinate (puncte de reflexoterapie), pe pielea intacta.Tratamentul nu produce nici o durere. deoarece saliva lipitorilor contine o substanta cu efect anestezic. Si mai contine hirudin, o proteina cu efect anticoagulant, care trece în sânge si îmbunatateste circulatia sangvina, timp de 48 de ore, în zona în care au fost puse lipitorile. Dupa desprinderea lipitorii ramâne o mica taietura  pe piele care nu trebuie sa va îngrijoreze. Saliva lipitorii medicinale (Hirudo medicinalis) are un întreg complex de substante biologic-active (peste 100), cu efect curativ pentru organismal uman. Cele mai importante proteine functionale din saliva lipitorii sunt: hirudina, destabilaza, orhenaza, antistazina, decorzina, calina, eglina si alte câteva particule proteice si actioneaza asupra proceselor metabolice prin:·factorii inhibitori (plasmina, tripsina, hemotripsina, elastaza, prostoglandinele si altele); fermentii hialuronidaza, lipaza, destabilaza.

Efectul benefic principal imediat al acestor substante îl constituie dezinfectarea sângelui si a salivei, îmbunatatirea unor proprietati ale sângelui, dizolvarea cheagurilor, normalizarea fluxului sanguin si flezibilizarea peretilor vaselor. Este stimulata producerea de celule stem mature si regenerarea tesuturilor interne (dupa operatii, traume) si externe (pielea), având efecte valoroase în cosmetica si în tratarea celulitei (diminueaza tesuturile adipoase).

Data

7 (Sâmbătă) 10:00 am - 8 (Duminică) 6:00 pm

Locație

București

Organizator

Ruxandra Alexandrescu0729.110.945 Bucuresti

X